Rugby iets voor jou?

Schrijf je nu in voor onze gratis initiatie begin september! Schrijf je in op www.gent-rugby.be/nieuw

rugby initiaties 2016

 

Rugby is de teamsport bij uitstek waar men open staat voor iedereen, van alle sportieve niveaus en achtergrond. Door de diverse fysieke vereisten van de verschillende posities kan iedereen rugby spelen. Dik of dun, groot of klein: iedereen kan uitblinken in deze sport. Ook de waarden en normen van rugby dragen wij hoog in het vaandel: Een rugbyspeler heeft ten allen tijde respect voor tegenstander en scheidsrechter, en draagt team-spirit, fair-play en discipline hoog in het vaandel! Rugby wordt soms verward met enkele gewelddadige sporten, maar niets is minder waar. Overtuig uzelf met deze filmpjes van onze allerkleinsten in actie:

Twee teams van elk 15 spelers (of minder bij de jongsten) staan tegenover elkaar. Gedurende de wedstrijd zullen zij voorbij elkaar proberen geraken, om de ovale bal over de eindstreep te leggen – een try – of tussen de palen te krijgen met een drop kick of een penalty kick. Men kan de tegenstander verhinderen door te scoren via een tackle – streng gereglementeerd voor de veiligheid – en men probeert zelf samen te werken in teamverband.

Je kan op elke leeftijd beginnen rugby spelen: Sommigen beginnen met rugby als ze 4 jaar zijn, anderen als ze 35 jaar zijn.

Wil je eens vrijblijvend proeven van rugby? Dan nodigen we u graag uit tot een introductie-gesprek met jouw team-manager in ons clubhuis (naast het rugbyterrein (terrein B) van De Blaarmeersen: http://www.gent-rugby.be/PlanDeBlaarmeersen.pdf). Vul hiervoor dit inschrijvings-formulier (www.gent-rugby.be/nieuw) in, en wij nodigen u uit naar 1 van onze volgende introductie-dagen.

Jullie kunnen dan even samen zitten en elkaar leren kennen, jij vertelt wie jij bent en wat je zoekt en de team manager legt je de waarden en voorwaarden van de club uit en brengt je in contact met de trainer. Wanneer je dat gesprekje achter de rug hebt kun je met de gratis proeftrainingen beginnen! Sla deze stap niet over en ga zeker niet mee trainen op het veld zonder dat je zelf (en een (groot)ouder of voogd bij jeugdspelers) eerst op de introductie-dag was!

De 4 weken na het introductie-gesprek kan u gratis deelnemen aan de trainingen. Op die manier kan u testen of rugby iets voor u is, en kunnen wij ook nagaan of de rugbywaarden en waarden van onze club iets voor u zijn. Kortom: Een periode waarin we elkaar nog beter leren kennen.

Heb je erna het rugby-virus te pakken? Super! Schrijf je in! Zo kan je blijven verder spelen na je proeftrainingen. Inschrijven is terug op heel specifieke momenten, zorg dat je erbij bent, want het zijn de enige dagen dat je je ook effectief kunt inschrijven.

Wil je nog wat informatie, mail dan naar info@gent-rugby.be

Bent u nog steeds niet overtuigd? Bekijk het promofilmpje van Gent Rugby dan eens!

Tot binnenkort!