Rugby proberen?

Schrijf je nu in voor onze gratis initiatie op 05 september 2020 op www.gent-rugby.be/nieuw !!

Rugby verovert België en de rest van de wereld

Terecht, want rugby is een echte leerschool voor het leven. Een prachtige teamsport waar doorzettingsvermogen, samenwerking en inzicht essentieel zijn. Maar waar ook fair-play en respect voor de tegenstrever meer nog dan in andere sporten centraal staan. Daarom zijn deze waarden zijn zeer belangrijk voor onze club. 

Rugby draagt bij tot de fysische, sociale en psychologische ontwikkeling. De combinatie van spel, fysieke inspanning en ontspanning vormt een goede afwisseling op de stresserende en vaak fysiek passieve studies van jeugd of de dagelijkse job van volwassenen.

Overtuig uzelf met deze filmpjes van onze allerkleinsten in actie, en kom erna rugby proberen:

De regels in een notedop

Twee teams van elk 15 spelers (of minder bij de jongsten) staan tegenover elkaar. Gedurende de wedstrijd zullen zij voorbij elkaar proberen geraken, om de ovale bal over de eindstreep te leggen – een try – of tussen de palen te krijgen met een drop kick of een penalty kick. Men kan de tegenstander verhinderen door te scoren via een tackle – streng gereglementeerd voor de veiligheid – en men probeert zelf samen te werken in teamverband.

 

Kom op introductiegesprek

Je kan op elke leeftijd beginnen rugby spelen: Sommigen beginnen met rugby als ze 3 jaar zijn, anderen als ze 35 jaar zijn.

Wil je eens vrijblijvend rugby proberen? Dan nodigen we u graag uit tot een introductie-gesprek met jouw team-manager in ons clubhuis (naast het rugbyterrein (terrein B) van De Blaarmeersen: http://www.gent-rugby.be/PlanDeBlaarmeersen.pdf). Vul hiervoor dit inschrijvings-formulier (www.gent-rugby.be/nieuw) in, en wij nodigen u uit naar 1 van onze volgende introductie-dagen.

Jullie kunnen dan even samen zitten en elkaar leren kennen, jij vertelt wie jij bent en wat je zoekt en de team manager legt je de waarden en voorwaarden van de club uit en brengt je in contact met de trainer. Wanneer je dat gesprekje achter de rug hebt kun je met de gratis proeftrainingen beginnen! Sla deze stap niet over en ga zeker niet mee trainen op het veld zonder dat je zelf (en een (groot)ouder of voogd bij jeugdspelers) eerst op de introductie-dag was!

 

En kom na je introductiegesprek gratis 4 weken meetrainen

De 4 weken na het introductie-gesprek kan u gratis deelnemen aan de trainingen. Op die manier kan u testen of rugby iets voor u is, en kunnen wij ook nagaan of de rugbywaarden en waarden van onze club iets voor u zijn. Kortom: Een periode waarin we elkaar nog beter leren kennen.

Heb je erna het rugby-virus te pakken? Super! Schrijf je in! Zo kan je blijven verder spelen na je proeftrainingen. Inschrijven is terug op heel specifieke momenten, zorg dat je erbij bent, want het zijn de enige dagen dat je je ook effectief kunt inschrijven.

Wil je nog wat informatie, mail dan naar [email protected]

Tot binnenkort!